Ga terug
+ servings
Spinazie stamppotje met knolselderij
Koolhydraatarm stamppotje, gemaakt zonder aardappelen. Knolselderij is hier de smaakmaker. Serveer met een vegetarische schnitzel.
Aantal 4 personen
Kook tijd 25 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 grote knolselderij ca. 800 gram
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 400 gram spinazie
  • 50 ml sojaroom
  • 50 gram roomboter
  • zeezout en versgemalen peper
  • nootmuskaat

Instructies
 

  • Snijd de knolselderij in dikke plakken en schil ze. Snijd het vruchtvlees in grove stukken. Kook de knolselderij in weinig water met zout in ca. 20 minuten beetgaar.
  • Verhit intussen de olijfolie in een hapjespan. Bak de ui ca. 5 minuten zachtjes. Bak de knoflook 1 minuut zachtjes mee. Schep de spinazie er in gedeelten door en roerbak ca. 5 minuten tot het helemaal geslonken is.
  • Giet de knolselderij af. Voeg room en boter toe en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Schep het spinaziemengsel erdoor. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Lekker bij een vegetarisch schnitzel. (Of voor vleeseters: karbonade met spekblokjes).

Voedingswaarde

Calorieën: 291kcal | koolhydraten: 27g | eiwit: 7g | vet: 19g | verzadigd vet: 8g | cholesterol: 27mg | vezels: 6g | suiker: 7g | vitamine C: 47mg