Spinaziestamppot met knolselderij

Meatless Monday
Spinazie-stamppotje met knolselderij

Op Meatless Monday opnieuw een gerecht uit het kookboek ‘Veggie Very Much’ van Mirjam Leslie-Pringle. Deze stamppot bevat geen aardappelen en past dus prima in een koolhydraatarm voedingspatroon! Maar ook als je wel gewoon koolhydraten eet is het een leuke variant om eens uit te proberen. Hij is minder compact dan gewone stamppot en de zoet-notige smaak van de knolselderij combineert prachtig met de spinazie. De ietwat zalvige puree vraagt wel om  iets krokants erbij, zoals bijvoorbeeld een (vegetarische) schnitzel, is onze mening. Mirjam vertelt in het intro van haar boek dat ze dol is op koolhydraten, maar dat dit receptje op haar favorietenlijst staat. “Het is gewoon verrukkelijk, en voor diegenen die wél op zoek zijn naar koolhydraatarme recepten is dit een uitkomst!”

Welke wijn bij ‘Spinazie-stamppotje met knolselderij’?

Een rosé van grenache doet het goed in combinatie met knolselderij. Bijvoorbeeld de rosé van Laroche. Maar ook een soepele Côtes du Rhône past hierbij. Vooral het zoete-notige in de stamppot past goed bij de aardse tonen in de wijn. Het ronde karakter van de wijn sluit goed aan op de smeuïge consistentie van het gerecht.

4 personen25 minuten

ingrediënten

  • 1 grote knolselderij (ca. 800 gram)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 300 gram spinazie
  • 50 ml (soja)room
  • 50 gram roomboter
  • zeezout en versgemalen peper
  • nootmuskaat

stap 1

Snijd de knolselderij in dikke plakken en schil ze. Snijd het vruchtvlees in grove stukken. Kook de knolselderij in weinig water met zout in ca. 15 minuten beetgaar.

stap 2

Verhit intussen de olijfolie en bak de ui ca. 5 minuten zachtjes. Bak de knoflook 1 minuut mee. Schep de spinazie erdoor en roerbak tot het helemaal geslonken is.

stap 3

Giet de knolselderij af. Voeg room en boter toe en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Schep het spinaziemengsel erdoor. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Kookboek: Veggie, Very Much

Cover Veggie Very MuchKookboek met niet al te moeilijke vegetarische recepten die het ritme van de dag volgen; van ontbijt naar lunch en diner. Geschreven door de Nederlandse Mirjam Leslie-Pringle.

 

 

 

 

Bestellen? Dat kan hier:

Titel: Veggie, Very Much
Auteur: Mirjam Leslie-Pringle
Uitgever: Aerial Media Company B.V.
ISBN: 9789402601305
Prijs: € 24,95

Ga je dit recept maken? Laat mij weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook.

Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

Geef je waardering
recipe image
Naam recept
Spinazie-stamppotje met knolselderij
Geplaatst op
Totale kooktijd
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

3 thoughts on “Spinazie-stamppotje met knolselderij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *