Ga terug
+ servings
Shakshuka met feta
Shakshuka met feta
Shakshuka komt oorspronkelijk uit Tunesië. Deze versie smaakt heel puur en geconcentreerd!
Aantal 4 personen
Kook tijd 1 uur 15 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 aubergines
  • 2 rode paprika’s
  • ¼ theelepel za’atar Turkse supermarkt
  • 3 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • olijfolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gram
  • 1 theelepel harissa
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • 150 g fetakaas
  • 4 eieren
  • 1 theelepel sumak
  • 2 eetlepels bladpeterselie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aubergine en snij doormidden. Kruid met za’atar, zwarte peper van de molen, zeezout, 1 teentje knoflook en besprenkel met olijfolie. Leg de auberginehelften en de rode paprika’s op een bakplaat met bakpapier.
  • Rooster ca. 20 minuten tot de paprika’s licht geroosterd zijn. Haal de paprika’s uit de oven. Overdoen in een plastic zak en laat afkoelen. Verwijder de buitenste velletjes en pitjes en snijd de paprika in repen.
  • Zet de oven iets lager op 180 °C. Wikkel de aubergines in aluminiumfolie en pof ze 30 minuten verder gaar. Haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
  • Verwarm olijfolie in een ruime braadpan. Stoof de ui en 2 teentjes knoflook glazig. Voeg de paprikarepen toe en bak een minuutje mee. Voeg tomaatblokjes en aubergine toe en kruid met zwarte peper van de molen, zeezout, harissa, ras el hanout, komijnzaadjes en paprikapoeder. Laat ca. 30 minuten op een zacht vuur pruttelen. Voeg ten slotte de verse tomatenblokjes toe, roer om en haal van het vuur.
  • Verwarm de oven opnieuw voor op 180 °C. Brokkel de fetakaas over de shakshuka. Maak 4 ‘kuiltjes’ en breek in elk kuiltje een rauw ei. Kruid met zwarte peper van de molen, zeezout en sumak. Zet de pan in een voorverwarmde oven laat de eieren in ca. 10 – 12 minuten gaar worden. Haal uit de oven. Serveer de Shakshuka met labneh (zie hieronder) en garneer met peterselie.
  • Lekker met Labneh* (zie hieronder) en Marokkaans brood.

Voedingswaarde

Calorieën: 432kcal | koolhydraten: 34g | eiwit: 22g | vet: 25g | verzadigd vet: 10g | cholesterol: 361mg | vezels: 12g | suiker: 20g | vitamine C: 104mg