Ga terug
+ servings
Indische bruine bonensoep uit het kookboek Boekoe Kita van Mirjam van der Rijst en Harold Pareira
Indische bruine bonensoep met kerrie
Snelle maaltijdsoep met een Indische touch van kerrie en chilipoeder.
Aantal 4 personen
Kook tijd 20 minuten

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepels rijstolie
  • 3 preien gewassen en in ringen gesneden
  • 1 grote ui fijngesnipperd
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 pot bruine bonen uitgelekt (680 gram)
  • 4 eetlepels gebakken uitjes
  • 2 eetlepels bladselderij fijngehakt

topping

  • witte rijst
  • sambal badjak
  • kroepoek

Instructies
 

  • Verhit de olie in een grote pan en bak de preiringen en uien in ca. 3 minuten glazig. Schep de kerrie, chilipoeder en mosterd erbij en bak een minuut mee. Voeg 1 liter water en bouillontablet toe en breng aan de kook.
  • Spoel de bruine bonen af onder koud stromend water. Voeg ze toe aan de soep en laat nog ca. 10 minuten zachtjes koken. Verdeel over 4 grote soepkommen. Bestrooi met gebakken uitjes en bladselderij.
  • Serveer met witte rijst, sambal badjak en kroepoek.

Voedingswaarde

Calorieën: 342kcal | koolhydraten: 44g | eiwit: 10g | vet: 14g | verzadigd vet: 3g | vezels: 10g | suiker: 13g | vitamine C: 14mg