Ga terug
+ servings
Paddenstoelenrisotto met selderij
Paddenstoelenrisotto met knolselderij
Klassieke paddenstoelenrisotto: altijd verrukkelijk. Maar soms is het wat aan de zware kant. Door toevoeging van 2 soorten selderij maak je deze risotto heerlijk licht en elegant.
Aantal 4 personen
Kook tijd 40 minuten

Ingrediënten
  

  • 250 gram kastanjechampignons AH
  • 100 gram Parmezaanse kaas stukje
  • 4 eetlepel pijnboompitten
  • 1 liter paddenstoelenbouillon van tabletten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 2 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 150 gram knolselderij fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 100 ml witte vermouth extra dry
  • 300 gram risottorijst
  • 50 gram roomboter
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakt

Instructies
 

  • Maak paddenstoelen schoon en halveren, grote exemplaren in vieren snijden. Schaaf de Parmezaanse kaas in dunne krullen. Bak in een droge koekenpan de pijnboompitten lichtbruin.
  • Breng de bouillon aan de kook. Verhit de helft van de olie in een hapjespan of wijde braadpan en bak de bosui, knolselderij en bleekselderij ca. 3 minuten. Roer de knoflook en rijst erdoor totdat de korrels glanzend en doorschijnend zijn. Roer de vermouth erdoor. Voeg dan in gedeelten de bouillon toe. Voeg niet eerder een volgende lepel toe dan dat de vorige is opgenomen. Blijf roeren (op halfhoog vuur) en kook de rijst in ca. 15 minuten gaar. Roer de boter erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Intussen, verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de paddenstoelen op hoog vuur ca. 2 minuten roerbakken. Breng op smaak met zout en peper. Roer peterselie erdoor.
  • Verdeel risotto over vier diepe borden. Schep paddenstoelenmengsel erop. Garneer met de Parmezaanse kaaskrullen en pijnboompitten.

Voedingswaarde

Calorieën: 720kcal | koolhydraten: 74g | eiwit: 18g | vet: 38g | verzadigd vet: 13g | cholesterol: 44mg | vezels: 4g | suiker: 5g | vitamine C: 9mg