Ga terug
+ servings
Spaghetti all'amatriciana, spaghetti met spek en tomaat
Spaghetti all’amatriciana; perfecte klassieker
Spaghetti all’amatriciana is een Italiaans pasta-gerecht met spek (guanciale) en tomaat. Eenvoudig om te maken, maar overheerlijk.
Aantal 4 personen
Kook tijd 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 200 gram pancetta één dikke plak om zelf te snijden
  • 1 blik gezeefde tomaten van hoge kwaliteit 400 gram
  • peper uit de molen
  • 400 gram spaghetti of bucatini
  • 100 gram vers geraspte pecorino-kaas

Instructies
 

  • Snijd de pancetta in blokjes. Breng intussen een grote pan met ruim water en zout aan de kook voor de pasta.
  • Gebruik een hoge pan voor de saus. Bak de pancetta-blokjes, in eigen vet en heel langzaam uit, op zacht vuur. Dit duurt zeker 10 min voordat ze lekker krokant zijn en het vet uit de spek is gekomen. Voeg een goede hoeveelheid peper toe (meer dan dat je normaal zou doen) en bak deze nog even mee. Voeg dan de gezeefde tomaten toe en prak deze fijn in de pan. Laat de saus ca. 15 minuten sudderen. (Hoe langer, hoe lekkerder).
  • Tijdens het sudderen van de saus kook je de spaghetti 1 à 2 minuten minder lang dan op de gebruiksaanwijzing. Haal een beetje kookwater uit de pan. Giet de spaghetti af in een vergiet. Voeg deze toe aan de tomatensaus. Nu goed roeren zodat de spaghetti de saus opneemt en iets verder gaart. Verdun eventueel met wat kookwater. Schep de helft van de kaas erdoor en laat smelten. Direct opdienen op voorverwarmde pastaborden. Garneer met de rest van de pecorino.
  • Lekker met een groene salade met tomaat en avocado.