Ga terug
+ servings
Boerenkoolstamppot met geroosterde uien en chorizo
Boerenkoolstamppot met geroosterde uien en chorizo
Boerenkoolstamppot voor het hele jaar door, want je maakt hem met diepvries boerenkool. Chorizo en ras el hanout maken hem net even anders.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 40 minuten
Kook tijd 20 minuten
1 uur

Equipment

  • bakpapier, pureestamper

Ingrediënten
  

  • 1200 gram kruimige aardappelen
  • 450 gram boerenkool uit de diepvries
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 3 uien
  • 75 gram gerookte spekreepjes
  • 75 gram chorizo aan een stuk
  • 4 eieren
  • 100 ml melk
  • 30 gram roomboter

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.  Pel de uien en snijd in halve dunne ringen. Verdeel de uien over een bakplaat met bakpapier. Snijd de chorizo in repen, en dan in de lengte halveren. Snijd chorizo in kleine stukjes. Strooi de chorizo en de spekreepjes over de uien. Bestrooi met de ras el hanout. Bak in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar en krokant. Kook intussen de eieren in ca. 7 minuten half hard. Laten schrikken onder koud stromend water, pellen en halveren.
  • Schil de aardappelen en halveer. Breng de aardappelen met weinig zout aan de kook en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Doe intussen de diepvries boerenkool in een andere pan. Breng aan de kook met water en zout. Kook de boerenkool ca. 12 minuten. Overdoen in vergiet en laten uitlekken.
  • Giet intussen de aardappelen af. Laat de aardappelen even droogkoken en stamp ze daarna fijn met een pureestamper. Schuif de aardappelen opzij. Schenk de melk en de boter ernaast en verwarm dit even. Roer alles goed door elkaar tot een mooie puree ontstaan. Meng de uitgelekte boerenkool erdoor. Verdeel  de stamppot over vier borden. Schep het uienmengsel erop. Garneer met de halve eieren.