Ga terug
+ servings
Oesterzwammen in ketjapsaus van Maureen Tan uit het kookboek Java
Oesterzwammen uit de wok in ketjapsaus
Roergebakken oesterzwammen als vervanging van vlees doen het heel erg goed in een volle smaakvolle saus van ketjap manis en oestersaus.
Aantal 4 personen
Kook tijd 25 minuten

Equipment

  • wok

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepels rijst olie
  • 3 sjalotten in plakjes
  • 3 teentjes knoflook in fijne plakjes
  • 3 rode Spaanse pepers zonder zaad, in halve ringetjes
  • 3 cm gemberwortel julienne gesneden
  • 3 cm laos wortel gekneusd (toko)
  • 2 salamblaadjes gekneusd (toko)
  • 750 gram oesterzwammen of gemengde paddenstoelen, in repen
  • 1 tomaat in partjes
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper gemalen
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • ½ theelepel palmsuiker
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper gemalen

Topping

  • 1 lente-uitje in fijne ringen
  • 2 takjes bladselderij fijngesneden

Instructies
 

  • Snijd alle groenten en kruiden volgens ingrediëntenlijst.
  • Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur. Fruit de sjalotten, knoflook, Spaanse peper, gemberwortel, laos en de salamblaadjes ca. 5 minuten.
  • Voeg de oesterzwammen toe en roerbak op hoog vuur ca. 1 minuut mee. Doe de tomaat erbij en bak nog 1 minuut.
  • Voeg toe: oestersaus, ketjap, suiker, zout en peper. Meng alles goed door. Zet het vuur uit.
  • Bestrooi met lente-ui en bladselderij. Lekker met zoetzure komkommer.

Voedingswaarde

Calorieën: 108kcal | koolhydraten: 20g | eiwit: 8g | vet: 2g | verzadigd vet: 0.3g | vezels: 6g | suiker: 7g | vitamine C: 56mg