- 2 middelgrote zoete aardappelen ca. 350 gram
- 1 eetlepel ras el hanout
- 1 eetlepel olijfolie
- zout versgemalen peper
- 100 gram chorizo worstje
- 1 klein blikje linzen uitlekgewicht 130 gram
- 4 ontpitte dadels
- 1 zakje veldsla 85 gram
- 100 gram feta
Dressing
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel citroensap
- ½ theelepel citroenrasp
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes. Doe in grote kom met de ras el hanout, olijfolie, zout en peper. Schep door elkaar en verdeel over de bakplaat. Zet in de oven en bak ca. 10 minuten.
Snijd intussen de chorizo in halve maantjes. Voeg dan toe aan de ingrediënten op de bakplaat en schep door elkaar. Zet de bakplaat opnieuw in de oven en bak alles in ca. 10 minuten gaar en goudbruin.
Spoel intussen de linzen af en laat uitlekken. Snijd de dadels in reepjes en verwijder de pit. Doe de veldsla in een serveerschaal. Verdeel linzen, dadels en verkruimelde feta erover.
Maak intussen een dressing van olijfolie, citroensap, citroenrasp, zout en peper.
Voeg de geroosterde aardappel en chorizo uit de oven toe aan het linzenmengsel in de schaalschaal. Verdeel de dressing erover en schep door elkaar.
Calorieën: 333kcal | koolhydraten: 44g | eiwit: 13g | vet: 12g | verzadigd vet: 6g | cholesterol: 38mg | vezels: 7g | suiker: 20g | vitamine C: 11mg