- 1 rode ui
- 1 schaaltje tastytom-trostomaten of kerstomaatjes
- 1 biologische komkommer niet schillen
- ½ groene paprika
- ½ rode paprika
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 150 gram Griekse feta
- 15 Kalamata-olijven
- eetbare bloemetjes
Dressing
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- zout versgemalen peper
Snijd de rode ui in halve ringen van ½ cm. Snijd de tomaten in partjes. Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de paprika in reepjes. Doe alles in een slaschaal. Schep de peterselie erdoor.
Maak de dressing. Doe in kommetje: olijfolie, citroensap, zout en peper. Roer door elkaar tot een dressing. Snijd de feta in blokjes.
Schenk de dressing over de groenten in slaschaal en schep door elkaar. Verdeel de feta en olijven erover. Garneer met eetbare bloemetjes (komkommerkruid).
Lekker bij de kipspiesjes met gyros en tzatziki.
Calorieën: 173kcal | koolhydraten: 12g | eiwit: 7g | vet: 12g | verzadigd vet: 5g | cholesterol: 33mg | vezels: 3g | suiker: 6g | vitamine C: 49mg