Ga terug
+ servings
Griekse salade met feta
Griekse salade met feta
Zomerse salade met tomaten, paprika, ui, feta en zwarte olijven. Heel simpel om te maken. Gebruik de beste kwaliteit ingrediënten.
Aantal 4 personen
Kook tijd 15 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 rode ui
  • 1 schaaltje tastytom-trostomaten of kerstomaatjes
  • 1 biologische komkommer niet schillen
  • ½ groene paprika
  • ½ rode paprika
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 150 gram Griekse feta
  • 15 Kalamata-olijven
  • eetbare bloemetjes

Dressing

  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • zout versgemalen peper

Instructies
 

  • Snijd de rode ui in halve ringen van ½ cm. Snijd de tomaten in partjes. Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de paprika in reepjes. Doe alles in een slaschaal. Schep de peterselie erdoor.
  • Maak de dressing. Doe in kommetje: olijfolie, citroensap, zout en peper. Roer door elkaar tot een dressing. Snijd de feta in blokjes.
  • Schenk de dressing over de groenten in slaschaal en schep door elkaar. Verdeel de feta en olijven erover. Garneer met eetbare bloemetjes (komkommerkruid).
  • Lekker bij de kipspiesjes met gyros en tzatziki.

Voedingswaarde

Calorieën: 173kcal | koolhydraten: 12g | eiwit: 7g | vet: 12g | verzadigd vet: 5g | cholesterol: 33mg | vezels: 3g | suiker: 6g | vitamine C: 49mg