- 1 rol gekoeld bladerdeeg
- 1 kleine zoete aardappel
- ½ courgette
- 1 gekookte rode biet
- 100 gram feta
- 2 eieren
- 125 ml slagroom
- 1 theelepel gedroogde tijm
- peper en zout
- 2 eetlepels bieslook fijngehakt
Verwarm de oven voor op 180 ℃. Vet de muffinvorm in. Steek 12 rondjes van ongeveer 10 cm diameter uit het deeg. Leg de rondjes in de vormpjes. Leg er bakpapier op en vul met bakparels of droge peulvruchten. Bak de bodempjes ca. 10 minuten in het midden van de oven. Verwijder de bakparels en het bakpapier en laat even drogen aan de lucht.
Schil de zoete aardappel. Snijd net als de courgette en rode biet in kleine blokjes. Verdeel de groenten over de kleine quiches in de vorm. Brokkel de feta erover.
Klop de eieren los met de slagroom, tijm, peper en zout. Schenk over de groenten in de deegcupjes.
Bak de mini-quiches in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Neem de vorm uit de oven. Maak de quiches los van de rand en haal ze uit de vormpjes. Strooi de bieslook erover.
Calorieën: 210kcal | koolhydraten: 15g | eiwit: 5g | vet: 15g | verzadigd vet: 6g | cholesterol: 46mg | vezels: 1g | suiker: 2g | vitamine C: 2mg