Ga terug
+ servings
Caldo verde, boerenkoolsoep met chorizo uit het kookboek Koolhydraatarme bijbel van Janneke Vreugdenhil
Caldo verde met knolselderij (koolhydraatarm)
Portugese maaltijdsoep boordevol wintergroenten als knolselderij en boerenkool. Met minder koolhydraten dan de traditionele versie.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 40 minuten

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 600 gram knolselderij geschild en in blokjes
  • 2 teentjes knoflook uit de knijper
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 250 gram chorizo vel verwijderd en in kleine blokjes
  • 300 gram gesneden boerenkool
  • zout versgemalen peper

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui ca. 5 minuten.
  • Voeg knolselderij en knoflook toe en laat ca. 1 minuut even meebakken.
  • Voeg 1 ½ liter water en bouillontabletten toe en laat aan de kook komen. Draai het vuur laag en laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken.
  • Doe intussen de blokjes chorizo in een droge koekenpan. Laat op laag vuur zachtjes uitbakken.
  • Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg de boerenkool en uitgebakken chorizo (inclusief bakvet) toe. Laat de soep nog ca. 5 minuten zachtjes koken tot de kool beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper.

Notities

Ben je niet van het koolhydraatarme eten, dan is het lekker om er stokbrood met boter bij te eten.

Voedingswaarde

Calorieën: 282kcal | koolhydraten: 21g | eiwit: 14g | vet: 16g | verzadigd vet: 6g | cholesterol: 39mg | vezels: 6g | suiker: 5g | vitamine C: 38mg