Ga terug
+ servings
Lamscurry met pompoen
Lamscurry met pompoen
Indiase lamscurry op smaak gebracht met kerrie en mangochutney. Pompoen maakt de saus smeuïg en wat zoetig. Lekker met koriander.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 2 uur

Ingrediënten
  

  • ½ theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel korianderzaad
  • 750 gram lamsnek of -schouder overtollig vet eraf gesneden en in blokjes van 4 cm
  • 2 eetlepels koolzaad- of zonnebloemolie
  • ½ ui in ringen
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • stukje verse gember van 3 cm geraspt
  • 3 theelepels middelhete kerriepoeder naar smaak
  • 250 gram chutney (bijv. mangochutney)
  • 1 laurierblaadje
  • water of bouillon
  • 400 gram flespompoen geschild en in blokjes van 3 cm
  • cayennepeper
  • handje verse koriander
  • zeezout en versgemalen peper

Instructies
 

  • Rooster het komijn- en korianderzaad een minuutje in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren. Maal ze fijn in de vijzel of een specerijenmolen. Wrijf het vlees in met deze mix en zout en peper.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan met zware bodem. Bak het vlees op middel tot hoog vuur tot het rondom gebruind is. Doe de pan niet te vol -je moet het aanbraden waarschijnlijk in twee keer doen. Schep het gebruinde vlees met een schuimspaan in een grote braadpan met zware bodem.
  • Verhit de rest van de olie in de koekenpan en doe ui, knoflook, gember en kerriepoeder erbij. Fruit ca. 3 minuten tot alles zacht is. Schep de chutney en het laurierblad erdoor. Doe alles bij het vlees in de braadpan en voeg genoeg water of bouillon toe, zodat alles net onder staat. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat zonder deksel op de pan ca. 1 uur zachtjes koken.
  • Doe de pompoen erbij en stoof met deksel nog ca. 1 uur tot het lamsvlees heel mals is. Voeg eventueel extra zout en peper toe en, als je een pittigere curry wilt, ook een flinke snuf cayennepeper.
  • Dien op met platbrood en/of rijst en wat verse koriander.

Voedingswaarde

Calorieën: 362kcal | koolhydraten: 17g | eiwit: 39g | vet: 14g | verzadigd vet: 5g | cholesterol: 122mg | vezels: 2g | suiker: 3g | vitamine C: 31mg