Ga terug
+ servings
Turkse paprikapuree (Aci biber salçası)
Turkse paprikapuree (Aci biber salçası)
1,5 kg zoete rode puntpaprika’s 4 rode Spaanse pepers 1 eetlepel zout olijfolie
Aantal 1 potje
Kook tijd 2 uur
2 uur

Equipment

  • staafmixer, bakplaat met bakpapier

Ingrediënten
  

  • 1,5 kg zoete rode puntpaprika’s
  • 4 rode Spaanse pepers
  • 1 eetlepel zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Verdeel de paprika’s en de Spaanse pepers over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 15 minuten in het midden van de oven. Draai ze halverwege een keer om.
  • Haal de paprika’s en pepers uit de oven, doe ze over in een kom en dek af met plasticfolie. Zet opzij en laat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 80 °C.
  • Verwijder van de paprika’s en pepers de stengels en de zaadlijsten. Ontvel ze met scherp mesje. Hak grof en maal ze met het zout in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde puree.
  • Verdeel de puree over een grote ovenschaal en zet hem ca. 30 minuten in de oven. Haal de schaal uit de oven, roer goed door en zet weer terug in de oven. Doe dit meerdere keren tot het een dikke paprikapuree is geworden.

Voedingswaarde

Calorieën: 462kcal | koolhydraten: 106g | eiwit: 18g | vet: 5g | verzadigd vet: 1g | vezels: 34g | suiker: 73g | vitamine C: 2179mg