Ga terug
+ servings
Farfalle met doperwten en munt
Snelle pasta met ham en doperwten
Op zoek naar een snelle pasta? Bovendien makkelijk en overheerlijk? Deze farfalle met ham en doperwten voldoet aan deze zoektermen.
Aantal 4 personen
Kook tijd 15 minuten
15 minuten

Ingrediënten
  

  • 300 gram farfalle-pasta
  • zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 400 gram tuinerwtjes extra fijn diepvries *
  • 250 gram Mascarpone
  • 1 dl witte wijn
  • versgemalen peper
  • 200 gram hamreepjes
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels munt fijngeknipt

Instructies
 

  • In pan farfalle in ruim kokend water en zout gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing. Afgieten.
  • Intussen in andere  pan olijfolie verhitten. Ui ca. 3  minuten fruiten. Bevroren doperwten toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Mascarpone en wijn erdoor roeren. Doperwten in ca. 6 minuten beetgaar koken. Hamreepjes toevoegen en 1 minuut meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper.
  • Pastaborden voorverwarmen. Schep de pasta door de saus. Verdeel over de borden. Strooi er Parmezaanse kaas en munt over.

Notities

* tip: De maand juni is de maand van de verse doperwten. Als je wat meer tijd heeft is het nog lekkerder om die te gebruiken. Koop dan de dubbele hoeveelheid (ca. 800 gram), want deze doperwten moeten nog gedopt worden. Kooktijd blijft hetzelfde.

Voedingswaarde

Calorieën: 851kcal | koolhydraten: 76g | eiwit: 34g | vet: 42g | verzadigd vet: 23g | cholesterol: 104mg | vezels: 9g | suiker: 9g | vitamine C: 42mg