Ga terug
+ servings
Salade met gegrilde little gem
Maaltijdsalade van little gem en geitenkaas
Frisse zomerse salade met gegrilde little gem. Dat geeft een apart effect. Rabarber zorgt voor een subtiel zuurtje. Extra tip: verse geitenkaas erover!
Aantal 4 personen
Kook tijd 20 minuten
20 minuten

Ingrediënten
  

  • 200 gram rabarber
  • 4 kropjes little gem mini Romaanse sla
  • 2 rauwe rode gele en/of chioggia bieten
  • zonnebloemolie
  • 2 eetlepels honing
  • 150 gram doperwten versgedopt of diepvries
  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 eetlepels frambozenazijn
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 150 gram verse geitenkaas
  • bieslook

Instructies
 

  • Snijd de rabarber in schuine stukken van ca. 2 cm dik. Halveer de kropjes sla in de lengte. Schil de bieten en snijd ze in dunne plakken.
  • Verwarm een grillpan voor. Besprenkel de groenten met wat zonnebloemolie. Gril de little gem ca. 1 1/2 minuut per kant en leg ze op een bord.
  • Gril de rabarber en bieten ca. 2 minuten per kant (zo nodig in 2 porties). Besprenkel ze met 1 eetlepel honing en gril nog even zodat de groenten wat karamelliseren. Bestrooi de groenten met zout en versgemalen peper.
  • Kook de doperwten ca. 4 minuten en spoel ze koud. Snijd de komkommer met een kaasschaaf in lange dunne plakjes. Meng voor de dressing de mosterd, frambozenazijn, olijfolie en rest van de honing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de helft van de dressing door de bieten en rabarber en de andere helft door de komkommer en doperwten. Leg de little gem op 4 borden. Verdeel de andere groenten, geitenkaas en dressing erover. Garneer met wat bieslook. Lekker met bruin stokbrood.

Voedingswaarde

Calorieën: 182kcal | koolhydraten: 15g | eiwit: 11g | vet: 9g | verzadigd vet: 6g | cholesterol: 17mg | vezels: 5g | suiker: 8g | vitamine C: 25mg