Kook de lasagne in ruim water met zout in ca. 3 minuten beetgaar. Laat de vellen over de rand van een vergiet uitlekken.
Verwijder de houtige uiteinden van de asperges. Schil de witte asperges vanaf de kop. Snijd de kopjes eraf en kook ze in ca. 3 minuten beetgaar. Bewaar ze voor de garnering.
Snijd de rest van de asperges in dunne plakjes. Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak de aspergeplakjes al omscheppend ca. 3 minuten. Bak de stukjes tomaat en garnalen ca. 1 minuut mee.
Rasp ongeveer 1/4 deel van de kaas en bewaar dit voor de garnering.
Snijd de rest van de kaas in kleine blokjes. Schep het aspergemengsel in een kom en schep de blokjes kaas erdoor. Breng op smaak met peper.
Leg de lasagnevellen op een bakplaat die bedekt is met bakpapier. Verdeel het aspergemengsel over de lasagnevellen en vouw de vellen dubbel. Dek af met aluminiumfolie. Zet apart tot gebruik. Tot zover kun je dit gerecht voorbereiden tot de gasten aan tafel zitten!
Oven voorverwarmen op 175 °C. Schuif het bakblik in de oven en laat de gevulde lasagnevellen (ravioli) in ca. 6 minuten warm worden.
Smelt intussen de boter in een steelpan. Schep de veldsla, 3/4 van de bosui en de basilicum (enkele mooie blaadjes bewaren voor de garnering) erdoor en laat ca. 1 minuut smoren. Voeg de kookroom toe en pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Zet even apart.
Leg op ieder bord 2 gevulde ravioli’s. Verdeel de saus erover. Garneer met aspergekopjes, bosui, basilicum en geraspte kaas. Lekker met tomatensalade en ciabattabrood.
Notities
Tip! Voeg de ingrediënten eenvoudig toe aan je AH-winkelmand door op het AH-icoontje te klikken.