Ga terug
+ servings
Salade met sinaasappel en hazelnoten
Salade met sinaasappel en hazelnoten
Snel en makkelijk te maken salade met sinaasappel en geroosterde hazelnoten
Aantal 4 personen
Kook tijd 10 minuten
10 minuten

Ingrediënten
  

  • 50 gram hazelnoten
  • 2 sinaasappels
  • 1 zakje slamelange krulsla (100 gram)

Dressing

  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel hazelnootolie
  • 1 eetlepel sherry azijn
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 1 theelepel honing
  • zout versgemalen peper

Instructies
 

  • Verhit een kleine koekenpan. Rooster de hazelnoten in de droge koekenpan rondom lichtbruin. Laat afkoelen. Hak in grove stukjes.
  • Als je de sinaasappel door de sla wilt doen., snijd er dan met een scherp mes de schil af (ook het wit) en snijd vervolgens de partjes tussen de vliezen uit. Knijp de overgebleven resten van de sinaasappel uit boven het kommetje waar je de dressing in gaat maken.
  • Voeg toe aan het sinaasappelsap: alle ingrediënten voor de dressing. Klop tot een gladde dressing.
  • Schenk de dressing en een slakom. Leg het slabestek kruislings in de kom (dit werkt als een raster dat de sla beschermt tegen doorweekt raken). Leg de gemengde sla er losjes bovenop. Verdeel er de partjes sinaasappel en de hazelnoten over.
  • Hussel de sla en dressing pas op het laatste moment. Lekker bij de Goudse kaastaart.

Voedingswaarde

Calorieën: 119kcal | koolhydraten: 10g | eiwit: 3g | vet: 9g | verzadigd vet: 1g | vezels: 3g | suiker: 7g | vitamine C: 36mg