Ga terug
+ servings
Italiaanse chocoladetaart met aardbeien uit de Zilveren Lepel Chocolade
Italiaanse chocoladetaart met aardbeien
Ontdek hoe je eenvoudig een heerlijke Italiaanse chocoladetaart met aardbeien maakt. Ideaal voor elke gelegenheid!
Aantal 8 personen
Voorbereiding 30 minuten
Kook tijd 40 minuten
1 uur 10 minuten

Equipment

  • ronde springvorm van ø 20 cm, bakpapier

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • 160 gram pure chocolade (ca. 60% cacao)
  • 100 gram boter
  • 30 gram patentbloem
  • snufje zout
  • 160 gram fijne kristalsuiker
  • 250 gram verse aardbeien
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • ½ eetlepel vloeibare honing

Instructies
 

  • Verhit de oven tot 160 ℃ en bekleed de springvorm met bakpapier.
  • Scheid de eieren en doe het eiwit in een schone, vetvrije mengkom. Hak de chocolade fijn, snij de boter in kleine blokjes en smelt ze samen in een bain-marie of dubbele pan. Laat tot kamertemperatuur afkoelen.
  • Voeg de eidooiers, gezeefde bloem, zout en kristalsuiker toe aan het chocolademengsel. Meng met een spatel. Klop het eiwit tot er zachte punten op blijven staan en spatel het in porties door het beslag.
  • Vul de springvorm met het beslag en bak de taart 40 minuten in het midden van de oven. Haal hem eruit, laat hem 10 minuten in de vorm staan en haal hem er dan uit. Leg de taart op een rooster om volledig af te koelen.
  • Hol het midden van de taart, vanaf 3 cm van de rand en tot 2 cm van de bodem uit en zet de cake die je eruit gehaald hebt even opzij.
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Doe 100 gram aardbeien met de helft van de poedersuiker en 2 eetlepels water in een kom en mix er met de staafmixer een saus van. Hak de uitgelepelde stukjes cake fijn en meng ze door de aardbeiensaus. Schep ze terug in de uitgeholde cake en druk zonodig aan met een lepel.
  • Snijd de rest van de aardbeien doormidden en besprenkel ze met honing. Bestuif de taart met de resterende poedersuiker en leg de halve aardbeien erop.

Voedingswaarde

Calorieën: 342kcal | koolhydraten: 35g | eiwit: 5g | vet: 21g | verzadigd vet: 12g | cholesterol: 109mg | vezels: 3g | suiker: 27g | vitamine C: 18mg