- 500 gram lamsgehakt
- 2 theelepels ras el hanout
- 1 snufje cayennepeper
- zout
- 2 uien fijngehakt
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 50 ml olijfolie
- 2 blikken tomatenblokjes à 400 ml
- mespunt kurkuma
- 2 theelepels suiker
- 2 mespuntjes cayennepeper
- 1 eetlepel citroensap
- 4 eieren
- 1 bosje platte peterselie
- 1 bosje koriander
Meng het gehakt met de ras el hanout, peper en zout. Laat minstens 30 minuten rusten.
Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en fruit de uien en knoflook ca. 5 minuten. Voeg toe: de tomaten met sap, kurkuma, suiker, cayennepeper en wat zout. Laat ca. 20 minuten zonder deksel zachtjes sudderen. Breng eventueel op smaak met wat citroensap.
Rol intussen kleine balletjes ter grootte van een walnoot van het gehakt. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
Neem uit de pan en leg ze in de tomatensaus. Laat de gehaktballetjes in ca. 15 minuten, met de deksel op de pan, gaarsudderen. Aan het eind van de bereidingstijd moet de saus redelijk dik zijn, haal als dat niet het geval is alle balletjes met een schuimspaan uit de saus. Laat de saus op hoog vuur indikken en leg de balletjes terug.
Breek er 4 eieren in en laat ze als het ware in de saus gaar pocheren. Bestrooi met grof gehakte peterselie en koriander. Serveer met Marokkaans brood of stokbrood.
Calorieën: 613kcal | koolhydraten: 22g | eiwit: 31g | vet: 46g | verzadigd vet: 16g | cholesterol: 255mg | vezels: 5g | suiker: 12g | vitamine C: 30mg