Ga terug
+ servings
Paneer curry uit India uit het kookboek Vega India van Paulami Joshi
Romige paneer curry
Makkelijk te maken Indiase curry van stukken paneer (verse kaas) in een pikante maar romige tomatensaus.
Aantal 4 personen
Kook tijd 40 minuten
40 minuten

Ingrediënten
  

  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 eetlepels gember-knoflook pasta toko*
  • 1 rawitpeper, fijngehakt
  • 1 groot blikje tomatenpuree 140 gram
  • 11/2 theelepel zout
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels garam masala
  • 400 gram paneer in blokjes van3x3cm**
  • 300 ml kokosmelk
  • 10 gram koriander grof gehakt

Instructies
 

  • Verhit de zonnebloemolie in een braad- of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui in 5 minuten glazig.
  • Voeg de gember-knoflookpasta, peper, tomatenpuree en het zout toe en bak al omscheppend 10 minuten. Voeg de overige specerijen en 150 milliliter water toe en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de paneer en de kokosmelk toe, zet het vuur wat lager en stoof het geheel met de deksel op de pan en onder af en toe roeren in ongeveer 15 minuten verder gaar. Garneer met de koriander. Lekker met platbrood of rijst.

Notities

* Je kan de pasta vervangen door 1 eetlepel fijngehakte knoflook en 1 eetlepel geraspte gemberwortel

Voedingswaarde

Calorieën: 487kcal | koolhydraten: 14g | eiwit: 18g | vet: 42g | verzadigd vet: 29g | cholesterol: 66mg | vezels: 3g | suiker: 6g | vitamine C: 11mg