- 250 gram verse tagliolini of spaghetti
- 300 gram tonijn uit blik op olie, uitgelekt (let op het MSC-keurmerk)
- 2 eetlepels kappertjes
- ½ eetlepel verse tijmblaadjes
- 4 takjes dille fijngehakt
tomatensaus
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook geperst
- 5 ansjovisfilets op olie uitgelekt
- 25 kerstomaatjes gehalveerd (ca. 300 gram)
- 5 eetlepels tomatensaus pastasaus Napolitana à 225 gram, koeling
Maak eerst de tomatensaus. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op halfhoog vuur. Bak de knoflook en ansjovisfilets tot de ansjovis smelt. Voeg de kerstomaten toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg de tomatensaus (pastasaus) toe. Laat de saus ca. 10 minuten zachtjes koken op laag vuur. Roer de tonijn, kappertjes, verse tijm en dille erdoor.
Breng intussen een pan ruim water met zout aan de kook. Kook de verse pasta in ca. 2 minuten beetgaar. Giet af en doe terug in de pan. Voeg dan de tomatensaus toe. Breng aan de kook en laat nog ca. 1 minuut inkoken. Verdeel de pasta over 4 warme pastaborden. Serveer direct. Lekker met een groene salade, avocado en lente-uitjes.
Calorieën: 724kcal | koolhydraten: 78g | eiwit: 62g | vet: 17g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 124mg | vezels: 2g | suiker: 6g | vitamine C: 50mg