Ga terug
+ servings
Winterse salade met pompoen, feta en walnoten uit het kookboek Winterkost van Jeroen Meus
Winterse salade met pompoen
Uit de koker van Jeroen Meus komt deze onwijs lekkere salade met pompoen. Match made in heaven...
Aantal 4 personen
Kook tijd 50 minuten
50 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 chilipeper
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • grof zout, peper
  • 4 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • olijfolie
  • 150 gram feta
  • ½ flespompoen
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel Provencaalse kruiden
  • 30 gram panko Japans broodkruim
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 200 gram linzen uit blik
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • ½ bosje peterselie
  • 100 gram gemengde sla met rucola
  • balsamicoazijn
  • 50 gram gepelde walnoten

Instructies
 

  • Snijd de chilipeper in kleine stukjes. Snipper de helft van de ui grof en snijd de andere helft in dunne ringen. Kneus en pel 2 teentjes knoflook en hak ze grof. Doe de chilipeper, uisnippers, gehakte knoflook in een kom. Maal er peper boven. Leg er 2 takjes tijm en de rozemarijn bij. Schenk er 3 eetlepels olie over en meng alles door elkaar. Snijd de feta in blokjes en schep ze erdoor. Zet apart.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de pitten uit de pompoen en snijd hem in repen van 2 cm dik. Schil ze. Vermeng 2 eetlepels olie met de komijn, paprikapoeder, Provencaalse kruiden, zout en peper. Schep de pompoen in een wijde ovenschaal om met de kruidenolie en leg de stukken in één laag. Hak 1 teen knoflook fijn en meng met de panko en Parmezaanse kaas. Strooi het mengsel over de pompoen. Zet de schaal in de oven en laat de pompoen in 20 minuten gaar worden.
  • Doe de linzen in een pan met het kerriepoeder en 2 takjes tijm. Verwarm 5 minuten. Hak de peterselie grof. Doe de gemengde sla in een kom met de peterselie en uiringen. Giet de linzen af en schep ze door de salade. Verdeel over 4 borden. Besprenkel met wat olijfolie en balsamicoazijn. Leg de geroosterde pompoen op de linzensalade. Verdeel de feta over de borden en breek de walnoten erboven. Lekker met bruin stokbrood.

Voedingswaarde

Calorieën: 393kcal | koolhydraten: 37g | eiwit: 18g | vet: 22g | verzadigd vet: 8g | cholesterol: 44mg | vezels: 9g | suiker: 6g | vitamine C: 42mg