Handig weetje: klik op het AH-icoon om alle ingrediënten in één keer aan je Albert Heijn winkelmandje toe te voegen. Lekker makkelijk!
Instructies
Maak de marinade. Roer een glad papje van de maizena met de andere vloeibare marinade-ingrediënten. Biefstuk in reepjes snijden.
Doe de biefstuk in een kom, voeg de marinade toe en meng alles goed door elkaar. Laat minstens 10 minuten marineren (de marinade kan afgedekt tot een dag van tevoren in de koelkast worden bewaard).
Verhit de plantaardige olie in een wok of hapjespan op hoog vuur en bak hierin de gemarineerde biefstukreepjes al omscheppend eenpaar minuten; laat ze niet te gaar worden (roze is prima). Haal ze uit de wok of pan en zet apart.
Verhit voor de zwarte pepersaus de plantaardige olie in dezelfde wok of koekenpan (je hoeft hem niet schoon te maken) op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak hem circa 30 seconden tot hij begint te geuren. Voeg toe: witte en zwarte peper, sojasaus, shaoxing-rijstwijn, oestersaus, sesamolie en kippenbouillon. Laat het geheel een paar minuten sudderen. Proef en breng naar wens op smaak.
Maak intussen een glad papje van 1 eetlepel maizena en 2 eetlepels koud water. Voeg ca. met een theelepel tegelijk, het maizenapapje toe aan de saus om de saus wat dikker te maken. Breng de saus na elke toevoeging aan de kook tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
Doe het rundvlees en de asperges terug in de wok of koekenpan bij de saus. Schep alles nog even voorzichtig om. Bestrooi met versgemalen zwarte peper.
Lekker met dampend hete basmatirijst.
Notities
TIP Wanneer de asperges niet in het seizoen zijn, kun je ze heel goed vervangen door sperziebonen of broccoli.