Ga terug
+ servings
Pestokip met zomergroenten
Pestokip met zomergroenten
Zomerse kip met pesto en veel groenten. Een favoriet uit het kookboek Eat Happy van Melissa Hemsley. Bovendien snel klaar, én koolhydraatarm.
Aantal 4 personen
Kook tijd 20 minuten
20 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 citroen
  • 20 gram verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • zeezout en zwarte peper
  • 500 gram kipfilet
  • 2 eetlepels ghee of olijfolie
  • 2 courgettes 750 gram
  • 1 bosje groene asperges ca. 350 gram
  • 250 gram kerstomaatjes in verschillende kleuren
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 75 gram rucola
  • 6 eetlepels grof geraspte Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Pers de helft van de citroen uit. Pureer de basilicum met de knoflook, pijnboompitten, 1 eetlepel citroensap en de extra vergine olijfolie in de blender of foodprocessor tot een gladde pesto. Breng op smaak met zout en peper. Doe in een kom. Snijd de andere helft van de citroen in 4 partjes.
  • Snijd de kipfilet in blokjes van 2 cm. Bestrooi ze met zout en peper. Verhit 1 eetlepel ghee of olie in een grote koekenpan. Bak de kipblokjes 3 minuten, keer ze en bak ze in nog 2 minuten goudbruin en gaar. Schep de kipblokjes door de pesto en zet apart.
  • Halveer de courgettes in de lengte en snijd ze in plakjes. Snijd de houtige uiteinden van de asperges en halveer ze. Halveer de kerstomaatjes. Verhit de rest van de ghee of olie in hapjespan. Bak de courgette met de chilivlokken al omscheppend 2 minuten op hoog vuur. Voeg de asperges toe en bak nog 3 minuten. Schep de tomaatjes erdoor en bak nog 1 minuut, Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de rucola over 4 borden. Besprenkel met olijfolie. Schep de gebakken groenten erop. Doe de pestokip opnieuw in de koekenpan en verwarm nog 1 minuut. Verdeel de kip over de borden. Strooi de kaas erover. Geef de partjes citroen erbij.

Voedingswaarde

Calorieën: 239kcal | koolhydraten: 15g | eiwit: 33g | vet: 7g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 81mg | vezels: 6g | suiker: 9g | vitamine C: 67mg