Ga terug
+ servings
Venkelworst met basilicumpuree
Lente-stamppotje met venkelworst
Haal de lente in huis met dit venkelworst gerecht van de Vlaamse tv-kok Jeroen Meus. Combineer met dit heerlijke lente-stamppot recept
Aantal 4 personen
Kook tijd 35 minuten

Ingrediënten
  

  • 4 venkelworsten salsiccia* Italiaanse worst
  • 2 sjalotten
  • ½ eetlepel balsamico azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram kerstomaten
  • 10 gram bieslook
  • 8 lente-uitjes
  • 15 gram basilicum
  • 800 gram kruimige aardappels geschild
  • 40 gram boter
  • ½ dl melk
  • 1 eidooier
  • zout versgemalen peper

Instructies
 

  • Haal de worsten een half uur van tevoren uit de koelkast.
  • Pel de sjalotten en snijd ze in flinterdunne plakjes. Doe ze in een schaal en druppel de balsamico erover. Schenk de olie erbij. Snijd de kerstomaatjes in kwarten en hak de bieslook fijn. Meng tomaat en bieslook door de sjalot. Breng op smaak met zout en peper. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken.
  • Kook de aardappels in 20 minuten gaar in weinig water met zout. Houd 1 eetlepel boter apart. Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan. Bak de venkelworsten op middelhoog vuur in 15-20 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig.
  • Giet de aardappels af en stamp ze fijn of doe ze door de pureeknijper. Roer de achtergehouden boter, melk en eidooier erdoor tot een smeuïge puree ontstaat. Breng de puree op smaak met zout en roer de lente-ui en basilicum erdoor. Verdeel de puree over 4 borden. Leg de worst erop en geef de tomatensalade erbij.

Voedingswaarde

Calorieën: 681kcal | koolhydraten: 45g | eiwit: 23g | vet: 46g | verzadigd vet: 19g | cholesterol: 157mg | vezels: 7g | suiker: 7g | vitamine C: 66mg