- 8 grote eieren
- 125 g Parmezaanse kaas geraspt,
- handvol basilicum fijngehakt
- handvol bladpeterselie fijngehakt
- 4 el olijfolie of boter
- 300 g passata
- 200 g ricotta of buffelmozzarella geraspt
- 250 g spinazie gehakt en stelen verwijderd
- zeezout en versgemalen zwarte peper
Meng in een kom de eieren en Parmezaanse kaas (houd 2 eetlepels achter). Voeg zout, peper, basilicum en peterselie toe.
Verhit 1 eetlepel van de olie in een grote koekenpan en voeg 3 eetlepels van het eimengsel toe. Bak in 4 minuten op halfhoog vuur een omeletje. Keer die om en bak ook de andere kant goudgeel. Bak op dezelfde manier nog 7 omeletjes. Laat even afkoelen. Snijd de omeletjes in repen.
Verwarm intussen de oven voor op 200 °C. Leg een laag passata (ca. 3 eetlepels) in de ovenschaal, daarop 1/3 deel omeletrepen, dan 1/3 deel ricotta of mozzarella en een handvol spinazie. Ga zo door tot je drie lagen hebt. Strooi bovenop een dunne laag Parmezaanse kaas. Dek af met aluminiumfolie en zet de schaal circa 30 minuten in de hete oven tot het gerecht bubbelt. Serveer het heet.
Calorieën: 437kcal | koolhydraten: 12g | eiwit: 35g | vet: 28g | verzadigd vet: 15g | cholesterol: 389mg | vezels: 3g | suiker: 5g | vitamine C: 27mg