Ga terug
+ servings
Groente-lasagne zonder pasta
Groente-lasagne zonder pasta
Italiaanse groente-lasagne, maar dan zonder pasta. De pastavellen vervang je door zelfgemaakte kaasomeletjes. Supergezond, en heel lekker.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 30 minuten
Kook tijd 30 minuten
1 uur

Equipment

  • ovenschaal 20x30 cm, ingevet

Ingrediënten
  

  • 8 grote eieren
  • 125 g Parmezaanse kaas geraspt,
  • handvol basilicum fijngehakt
  • handvol bladpeterselie fijngehakt
  • 4 el olijfolie of boter
  • 300 g passata
  • 200 g ricotta of buffelmozzarella geraspt
  • 250 g spinazie gehakt en stelen verwijderd
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Instructies
 

  • Meng in een kom de eieren en Parmezaanse kaas (houd 2 eetlepels achter).  Voeg zout,  peper, basilicum en peterselie toe.
  • Verhit 1 eetlepel van de olie in een grote koekenpan en voeg 3 eetlepels van het eimengsel toe. Bak in 4 minuten op halfhoog vuur een omeletje. Keer die om en bak ook de andere kant goudgeel. Bak op dezelfde manier nog 7 omeletjes. Laat even afkoelen. Snijd de omeletjes in repen.
  • Verwarm intussen de oven voor op 200 °C. Leg een laag passata (ca. 3 eetlepels) in de ovenschaal, daarop 1/3 deel omeletrepen, dan 1/3 deel ricotta of mozzarella en een handvol spinazie. Ga zo door tot je drie lagen hebt. Strooi bovenop een dunne laag Parmezaanse kaas. Dek af met aluminiumfolie en zet de schaal circa 30 minuten in de hete oven tot het gerecht bubbelt. Serveer het heet.

Voedingswaarde

Calorieën: 437kcal | koolhydraten: 12g | eiwit: 35g | vet: 28g | verzadigd vet: 15g | cholesterol: 389mg | vezels: 3g | suiker: 5g | vitamine C: 27mg