Ga terug
+ servings
Chocolade fudge met de slowcooker uit het kookboek Ultieme slowcooker
Chocolade fudge met topping
Chocolade fudge maken is kinderlijk eenvoudig. Je hebt maar drie ingrediënten nodig.
Aantal 40 stukjes
Voorbereiding 1 uur 10 minuten
Kook tijd 6 uur

Equipment

  • slowcooker, kleine braadslede 20 x 25 cm, bakpapier

Ingrediënten
  

  • 400 gram chocolade van goede kwaliteit melk of puur
  • 1 blikje gecondenseerde melk 397 gram
  • Je favoriete topping bijvoorbeeld Kitkat

Instructies
 

  • Breek de chocolade in stukken en leg ze in de slowcooker. Voeg de gecondenseerde melk toe en bereid de fudge 1 uur op de hoge stand. Ik roer hem een paar keer door, maar dat hoeft niet.
  • Bekleed intussen een braadsleden met bakpapier.
  • Schenk het mengsel na de bereiding op de beklede bakplaat en strooi de topping (naar keuze) erover. Zet de fudge in de koelkast en laat dit minstens 6 uur uitharden (het liefst de hele nacht).
  • Snijd de fudge in hapklare stukken en geniet ervan. Heerlijk bij een kopje koffie of thee.

Voedingswaarde

Calorieën: 80kcal | koolhydraten: 12g | eiwit: 1g | vet: 4g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 1mg | vezels: 1g | suiker: 11g