Ga terug
+ servings
Echt lekkere trifle van Nigel Slater
Onmiskenbaar Brits is de kookboekenschrijver Nigel Slater. In zijn kookboek Smakelijk staat dit recept van Nigels Trifle.
Aantal 6 personen
Kook tijd 20 minuten

Equipment

  • 1 glazen kom of 6 kleine kommetjes

Ingrediënten
  

  • 200 gram biscuitgebak of cake
  • zoete wijn Sherry of Vin Santo
  • 300 ml slagroom
  • 250 ml vanillevla zelfgemaakt of kant-en-klaar
  • 250 gram frambozen of aardbeien
  • Garnering
  • frambozen granaatappelpitjes, blauwe bessen

Instructies
 

  • Verkruimel de cake in grove stukken en doe ze in een grote schaal of 6 kleine.
  • Begin met het snijden van het biscuitgebak of de cake in plakken en leg deze als een bodem in een glazen kom. Besprenkel de cake royaal met de wijn, zodat het goed kan intrekken.
  • Giet de slagroom in een koud kom en klop hem rustig. (Of gebruik de DuoChef voor perfect resultaat). De consistentie van de slagroom is van cruciaal belang. Hij moet zo dik worden dat hij zachte pieken kan vormen, en dun genoeg om zonder hulp nog net van een lepel te kunnen glijden. Ik vind dat dit het beste lukt als de kom en de room goed koud zijn. Spatel de helft van de geslagen room door de vanillevla.
  • Prak de aardbeien of frambozen met een vork. (Of pureer ze kort in een blender). Sprenkel het grootste deel over de cake. Schep er vervolgens de vanille vla op. Schep de rest van de slagroom bovenop. Laat de trifle een paar uur in de koelkast staan om de smaken goed te laten mengen. Garneer met wat verschillende soorten (overgebleven) fruit.

Voedingswaarde

Calorieën: 360kcal | koolhydraten: 37g | eiwit: 6g | vet: 21g | verzadigd vet: 13g | cholesterol: 116mg | vezels: 4g | suiker: 19g | vitamine C: 16mg