- 4 witte asperges
- 1 liter kippenbouillon van tabletten
- 4 groene asperges
- 2 el olie
- 2 lente-uitjes in reepjes
- 1 el verse dragon fijngehakt
Schil de witte asperges met een dunschiller en verwijder de houtachtige onderkantjes. Verhit de bouillon. Doe de schillen van de asperges bij de kippenbouillon en laat 10 minuten zachtjes koken. Zeef de bouillon.
Verwijder de harde onderkantjes van de groene asperges. Snijd witte en groene asperges in stukken van 5 cm, snijd deze stukken in dunne reepjes. Verhit de olie in een wok of koekenpan. Bak de asperges op hoog vuur ca. 3 minuten tot ze licht bruin aangebakken zijn. Voeg de lente-uitjes toe en bak even mee.
Verdeel de asperges over 4 borden en schep de hete bouillon erover. Garneer met de dragon.
Lekker met een zelfgemaakte soepstengel met sesamzaad.
Calorieën: 20kcal | koolhydraten: 2g | eiwit: 1g | vet: 1g | verzadigd vet: 0.2g | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 2mg