- 4 zoete aardappels ca. 600 gram
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper
salsa verde
- 40 gram blaadjes van zachte kruiden zoals basilicum, munt, oregano of bladpeterselie (+ extra)
- fijne rasp en sap van 1 biologische citroen
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 tenen knoflook
- 2 theelepels dijonmosterd
- 2 theelepels rodewijnazijn
- 50 ml olijfolie
Verwarm de oven voor tot 220 °C. Hasselback de zoete aardappels door in de lengte inkepingen te maken op 3 mm afstand van elkaar die niet helemaal door de zoete aardappel heen gaan, zodat de zoete aardappel een geheel blijft. Besprenkel de zoete aardappels met de olijfolie, breng op smaak met zout en peper en rooster 25-35 minuten tot ze gaar zijn.
Klop intussen in een blender alle ingrediënten voor de salsa verde door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe, de salsa verde zou scherp en fris moeten zijn.
Serveer de zoete aardappels uit de oven besprenkeld met een overvloed aan salsa verde en desgewenst overladen met verse kruiden.
Calorieën: 301kcal | koolhydraten: 46g | eiwit: 4g | vet: 12g | verzadigd vet: 2g | vezels: 7g | suiker: 9g | vitamine C: 6mg