Snijd de roosjes van de broccoli en snijd de steel in blokjes. Meng in een kom broccoli, olie en zout en peper. Verdeel over de bakplaat met bakpapier. Bak in ca. 20 minuten tot de broccoli beetgaar is en de roosjes licht gaan kleuren. Schep halverwege om.
Verhit intussen een kleine koekenpan en rooster de pijnboompitten lichtbruin. Schep uit de pan en laat afkoelen.
Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Snijd de appel in kleine blokjes (niet schillen). Snijd de feta eveneens in kleine blokjes.
Doe de broccoli, pijnboompitten, lente-ui, appel, rozijnen en feta in een kom. Hussel goed door elkaar.
Maak een dressing. Doe in een kommetje alle ingrediënten voor de dressing. Roer goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Doe de dressing over de broccolisalade en meng alles goed. Bestrooi met de peterselie.
Tip! Voeg de ingrediënten eenvoudig toe aan je AH-winkelmand door op het AH-icoontje te klikken.
Notities
TIP: voor niet-vegetariërs. Meng door de dressing nog 6 fijngesneden ansjovisfilets. Dat maakt deze salade nog véél lekkerder!