Ga terug
+ servings
Broccolisalade met feta
Broccolisalade met appel en feta
Maak in slechts 25 minuten een gezonde en smaakvolle broccolisalade. Een eenvoudig recept met appel, feta en een heerlijke dressing.
Aantal 4 personen
Kook tijd 25 minuten

Ingrediënten
  

  • 500 gram broccoli
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout versgemalen peper
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 dikke lente-ui in ringetjes
  • ½ appel in kleine blokjes
  • 75 gram rozijnen
  • 75 gram feta in blokjes
  • 10 gram platte peterselie fijngehakt

Voor de dressing

  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie extra vergine
  • 1 eetlepel cider azijn
  • (6 ansjovisfilets)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de roosjes van de broccoli en snijd de steel in blokjes. Meng in een kom broccoli, olie en zout en peper. Verdeel over de bakplaat met bakpapier. Bak in ca. 20 minuten tot de broccoli beetgaar is en de roosjes licht gaan kleuren. Schep halverwege om.
  • Verhit intussen een kleine koekenpan en rooster de pijnboompitten lichtbruin. Schep uit de pan en laat afkoelen.
  • Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Snijd de appel in kleine blokjes (niet schillen). Snijd de feta eveneens in kleine blokjes.
  • Doe de broccoli, pijnboompitten, lente-ui, appel, rozijnen en feta in een kom. Hussel goed door elkaar.
  • Maak een dressing. Doe in een kommetje alle ingrediënten voor de dressing. Roer goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de dressing over de broccolisalade en meng alles goed. Bestrooi met de peterselie.
  • Tip! Voeg de ingrediënten eenvoudig toe aan je AH-winkelmand door op het AH-icoontje te klikken.

Notities

TIP: voor niet-vegetariërs. Meng door de dressing nog 6 fijngesneden ansjovisfilets. Dat maakt deze salade nog véél lekkerder!

Voedingswaarde

Calorieën: 194kcal | koolhydraten: 25g | eiwit: 7g | vet: 9g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 17mg | vezels: 5g | suiker: 3g | vitamine C: 116mg