Ga terug
+ servings
Pittige mosselen met kokosmelk uit het kookboek The Curry Guy Easy
Pittige mosselen in kokosmelk
Ontdek hoe je pittige mosselen in kokosmelk maakt, een perfect gerecht uit de Indiase keuken. Eenvoudig, snel en onweerstaanbaar lekker!
Aantal 2 personen
Kook tijd 20 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 kg mosselen
  • ½ theelepel saffraandraadjes
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel zwart of donkerbruin mosterdzaad toko
  • 20 curryblaadjes vers of diepvries
  • 4 sjalotten fijngesneden
  • 2 groene chilipepers fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 4 cm verse gember geraspt
  • ½ theelepel koenjit
  • 1 eetlepel palmsuiker
  • 400 ml kokosroom (25% vet) toko of kokosmelk
  • 1 bosje koriander gehakt

Instructies
 

  • Maak de mosselen schoon onder koud stromend water. Gooi kapotte en open mosselen weg als ze niet sluiten wanneer je er op tikt. Week de saffraan in 1 eetlepel heet water.
  • Verhit de boter in een grote pan. Voeg de mosterdzaadjes toe en verhit tot ze beginnen te springen. Voeg de curryblaadjes en sjalot toe en bak 3 minuten. Roer de chilipeper, knoflook, gember, koenjit, saffraan en suiker erdoor en bak nog 1 minuut.
  • Schenk de kokosroom erbij en breng aan de kook. Voeg de mosselen toe en kook ze 4 minuten met het deksel op de pan. Schud de mosselen op en kook zonder deksel nog 2 minuten tot alle mosselen open zijn. Bestrooi met koriander.
  • Lekker met naanbrood en komkommer.
  • Tip! Voeg de ingrediënten eenvoudig toe aan je AH-winkelmand door op het AH-icoontje te klikken.

Voedingswaarde

Calorieën: 232kcal | koolhydraten: 25g | eiwit: 17g | vet: 7g | verzadigd vet: 4g | cholesterol: 38mg | vezels: 4g | suiker: 12g | vitamine C: 21mg