- 2 kg mosselen
- ½ theelepel saffraandraadjes
- 2 eetlepels boter
- 1 eetlepel zwart of donkerbruin mosterdzaad toko
- 20 curryblaadjes vers of diepvries
- 4 sjalotten fijngesneden
- 2 groene chilipepers fijngesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 4 cm verse gember geraspt
- ½ theelepel koenjit
- 1 eetlepel palmsuiker
- 400 ml kokosroom (25% vet) toko of kokosmelk
- 1 bosje koriander gehakt
Maak de mosselen schoon onder koud stromend water. Gooi kapotte en open mosselen weg als ze niet sluiten wanneer je er op tikt. Week de saffraan in 1 eetlepel heet water.
Verhit de boter in een grote pan. Voeg de mosterdzaadjes toe en verhit tot ze beginnen te springen. Voeg de curryblaadjes en sjalot toe en bak 3 minuten. Roer de chilipeper, knoflook, gember, koenjit, saffraan en suiker erdoor en bak nog 1 minuut.
Schenk de kokosroom erbij en breng aan de kook. Voeg de mosselen toe en kook ze 4 minuten met het deksel op de pan. Schud de mosselen op en kook zonder deksel nog 2 minuten tot alle mosselen open zijn. Bestrooi met koriander.
Lekker met naanbrood en komkommer.
Tip! Voeg de ingrediënten eenvoudig toe aan je AH-winkelmand door op het AH-icoontje te klikken.
Calorieën: 232kcal | koolhydraten: 25g | eiwit: 17g | vet: 7g | verzadigd vet: 4g | cholesterol: 38mg | vezels: 4g | suiker: 12g | vitamine C: 21mg