Ga terug
+ servings
tofu bakken tot crispy tofublokjes
Spicy crispy tofublokjes
Transformeer je kijk op tofu met dit crispy recept. Een ideale toevoeging aan je culinaire repertoire, simpel en snel te bereiden!
Aantal 4 personen
Voorbereiding 10 minuten
Kook tijd 30 minuten
40 minuten

Equipment

  • keukentang, wok

Ingrediënten
  

  • 500 gram extra stevige tofu in hapklare blokjes en goed uitgelekt op keukenpapier
  • 100 gram witte sesamzaadjes
  • plantaardige olie voor het bakken
  • 3 bosuien in ringetjes, voor het garneren

Marinade

  • 1 theelepel geroosterde-sesamolie
  • 1 theelepel donkere sojasaus
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel witte peper
  • 1 ei
  • 1 theelepel maizena

Saus

  • 2 eetlepels crispy chiliolie toko
  • 4 eetlepels hoisinsaus
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt of geraspt
  • 2 theelepels kristalsuiker

Instructies
 

  • Klop alle ingrediënten voor de marinade in een kom met een vork door elkaar. Voeg de blokjes tofu toe, schep om en laat minstens 5 minuten staan; of zet ze een nacht afgedekt in de koelkast.
  • Als je klaar bent om de tofu te gaan bakken, verdeel je de sesamzaadjes over een bord met opstaande rand. Verhit 4 eetlepels plantaardige olie in een wok of koekenpan op middelhoog vuur en wentel de tofublokjes zorgvuldig door de sesamzaadjes; bak ze in delen, keer ze af en toe om met een keukentang. Zodra ze goudbruin zijn, haal je ze met de keukentang uit de olie; laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Veeg de wok of koekenpan schoon met keukenpapier, voeg alle sausingrediënten en een scheut water toe en laat de saus 3-5 minuten sudderen tot hij kleverig en dik is. Schep de tofu erdoor en laat nog een paar minuten zachtjes koken. Garneer met de bosuien, bestrooi met sesamzaadjes die achtergebleven zijn en serveer. Lekker met rijst en roergebakken spinazie met paksoi en oestersaus.

Notities

Suzie Lee maakt zelf chili olie. Maar met kant-en-klare saus uit een potje smaakt in dit recept minstens zo goed. Ga voor deze crispy chili-olie naar de toko. 

Voedingswaarde

Calorieën: 281kcal | koolhydraten: 11g | eiwit: 17g | vet: 20g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 41mg | vezels: 4g | suiker: 1g | vitamine C: 2mg