Bodem
- 250 gram roomboter zandkoekjes of gemberkoekjes
- 75 gram roomboter gesmolten
Citroenroomijs
- 1 blikje gezoete gecondenseerde melk 397 gram
- 500 ml slagroom
- Rasp en sap van 1 ½ citroen
Verder nodig
- 1 potje lemoncurd Chivers 320 gram
- 125 gram knapperige witte meringues naturel schuimkoekjes
Bekleed de binnenkant van een springvorm met plasticfolie.
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla ze fijn met deegroller. Meng de kruimels met de gesmolten boter, verdeel ze over de bodem van de vorm en druk gelijkmatig aan. Zet de vorm in de vriezer.
Rasp de schil van de citroenen en pers ze daarna uit.
Doe de gecondenseerde melk met de slagroom in een hoge grote kom en klop met een (hand)mixer met garde(s) tot een romig geheel, tot de dikte van lobbig geklopte slagroom. Mix op het eind de rasp en het sap van 1 ½ citroen erdoor.
Schep de helft van het ijsmengsel in de vorm en strijk het glad. Verkruimel een kleine helft van de meringues grof en verdeel deze over het ijsmengsel.
Roer de lemoncurd los met rest van het citroensap. Sprenkel 4-5 eetlepels daarvan over de meringues in de vorm en strijk het voorzichtig uit. Schep de rest van het ijsmengsel erover, strijk de bovenkant glad en zet de taart minimaal 1 nacht in de vriezer.
Haal de ijstaart met behulp van het plasticfolie uit de vorm. Laat het in ca. 10 tot 15 minuten zachter worden. Verkruimel de rest van de meringues grof en verdeel die over de taart. Besprenkel de taart tot slot met de rest van de lemoncurd.
Calorieën: 494kcal | koolhydraten: 50g | eiwit: 6g | vet: 31g | verzadigd vet: 18g | cholesterol: 72mg | vezels: 1g | suiker: 40g | vitamine C: 8mg