Ga terug
+ servings
Turkse boerenkool uit het kookboek Het lekkerste uit Turkije van Hilal Kayis Sungur
Turkse boerenkool
Boerenkool op z’n Turks (Kara Lahana) wordt gecombineerd met rijst en kidneybonen. Het smaakt licht pikant door de rode paprikapuree.
Aantal 4 personen
Kook tijd 45 minuten
45 minuten

Ingrediënten
  

  • 100 gram Baldo rijst of risottorijst
  • 50 ml olijfolie
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 eetlepel rode paprikapuree biber alcasi
  • 2 theelepels chilivlokken pul biber
  • zout en peper
  • 200 gram kidneybonen uit blik, pot
  • 500 gram boerenkool gesneden

Instructies
 

  • Spoel de rijst goed af tot het water dat wegstroomt helder is. Verhit de olijfolie in een grote pan of hapjespan en fruit hierin de ui samen met de rodepaprikapuree en chilivlokken.
  • Bak de rijst 5 minuten mee en voeg de kidneybonen en boerenkool toe. Roer alles een paar minuten om en schenk er 400 ml water bij. Breng aan de kook en kook 30 minuten met de deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper.
  • Lekker met een omelet en Turks brood.

Voedingswaarde

Calorieën: 298kcal | koolhydraten: 38g | eiwit: 9g | vet: 14g | verzadigd vet: 2g | vezels: 10g | suiker: 4g | vitamine C: 121mg