- 8 kippendijfilets ca. 750 gram
- 1 citroen gehalveerd
- zout versgemalen peper
- ½ theelepel nootmuskaat versgeraspt
- 80 ml olijfolie + 2 el
- 750 gram aardappelpartjes in de schil voorgegaard (AH)
- 30 gram knoflook fijngeperst
- 15 gram koriander fijngesneden
- 80 ml citroensap
- pita voor erbij
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Wrijf de kip in met de gehalveerde citroen. Snijd in stukken. Bestrooi met zout, peper en nootmuskaat. Leg op de bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en schep om. Bak ca. 15 minuten in de oven.
Pureer intussen 30 gram knoflook met ½ theelepel zout in een vijzel. Schep de puree in een kom. Voeg toe: fijngesneden koriander, 80 ml citroensap en 80 ml olijfolie. Roer door elkaar.
Haal de kip uit de oven. Voeg de aardappelpartjes en de dressing toe. Zorg dat alles ermee bedekt is. Zet de bakplaat terug in de oven en bak nog ca. 30 minuten tot de aardappel bruin worden en knapperige randjes krijgen. Lekker met de wortelsalade met dadels.
Calorieën: 782kcal | koolhydraten: 40g | eiwit: 35g | vet: 54g | verzadigd vet: 12g | cholesterol: 184mg | vezels: 5g | suiker: 3g | vitamine C: 63mg