Ga terug
+ servings
Kip met aardappelen van de bakplaat uit het kookboek Bayrut
Bakplaat met kip & aardappel en citroendressing
Makkelijk te maken Libanees bakplaatgerecht van kip, aardappel en een geurige citroen-knoflooksaus.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 10 minuten
Kook tijd 45 minuten
55 minuten

Equipment

  • bakplaat 25x35 cm, vijzel

Ingrediënten
  

  • 8 kippendijfilets ca. 750 gram
  • 1 citroen gehalveerd
  • zout versgemalen peper
  • ½ theelepel nootmuskaat versgeraspt
  • 80 ml olijfolie + 2 el
  • 750 gram aardappelpartjes in de schil voorgegaard (AH)
  • 30 gram knoflook fijngeperst
  • 15 gram koriander fijngesneden
  • 80 ml citroensap
  • pita voor erbij

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Wrijf de kip in met de gehalveerde citroen. Snijd in stukken. Bestrooi met zout, peper en nootmuskaat. Leg op de bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en schep om. Bak ca. 15 minuten in de oven.
  • Pureer intussen 30 gram knoflook met ½ theelepel zout in een vijzel. Schep de puree in een kom. Voeg toe: fijngesneden koriander, 80 ml citroensap en 80 ml olijfolie. Roer door elkaar.
  • Haal de kip uit de oven. Voeg de aardappelpartjes en de dressing toe. Zorg dat alles ermee bedekt is. Zet de bakplaat terug in de oven en bak nog ca. 30 minuten tot de aardappel bruin worden en knapperige randjes krijgen. Lekker met de wortelsalade met dadels.

Voedingswaarde

Calorieën: 782kcal | koolhydraten: 40g | eiwit: 35g | vet: 54g | verzadigd vet: 12g | cholesterol: 184mg | vezels: 5g | suiker: 3g | vitamine C: 63mg