- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- olijfolie
- ½ theelepel koriander
- 1 kaneelstokje
- 2 stuks steranijs
- 50 gram pinda’s fijngemalen
- 10 gram amandelen fijngehakt
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 rode peper fijngehakt
- 2 eetlepels kippenbouillon
- 60 gram pure chocolade
- chilipasta naar smaak sambal, harissa of sriracha
- zout versgemalen peper
Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de verse tomaten in grote stukken.
Verhit de olijfolie in een braadpan. Stoof de ui en knoflook ca. 3 minuten. Voeg toe: koriander, kaneel, steranijs, pinda’s, amandelen, tomatenblokjes uit blik en de verse tomaten. Breng aan de kook en laat ca. 20 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
Verwijder intussen de zaadlijsten van de peper en snijd deze fijn.
Voeg toe aan de tomatensaus: fijngesneden rode peper, kippenbouillon, chocolade. Breng zachtjes aan de kook en roer tot een gladde saus.
Breng de saus op smaak met zout, peper en chilipasta. Serveertip: De mole kun je eten bij elk tacorecept eten. Hij is heerlijk bij alle vleesgerechten van kip!
Nog makkelijker? Vervang dan de korander, kaneel en steranijs door een theelepel speculaaskruiden. Serveertip: De mole kun je eten bij elk tacorecept eten. Hij is heerlijk bij vleesgerechten van kip!
Calorieën: 242kcal | koolhydraten: 25g | eiwit: 8g | vet: 14g | verzadigd vet: 5g | cholesterol: 0.5mg | vezels: 7g | suiker: 12g | vitamine C: 58mg