- 8 wortels 850 gram
- zeezoutvlokken
- 2 lange groene pepers
- 4 grote Medjoul-dadels ontpit
- 100 ml olijfolie extra vierge
- 2 citroenen
- 15 gram korianderblaadjes fijngehakt
- rasp van 1 sinaasappel
Rasp of schil de wortels met een dunschiller. Snijd ze schuin in stukken van ca. 2 cm. Kook de wortels in ruim water met zout in ca. 10 tot 15 minuten tot ze zacht zijn. Giet af en laat iets afkoelen. Overdoen in een mengkom.
Snijd intussen de groene pepers overlangs open, verwijder de zaadlijsten en snijd de pepertjes fijn. Snijd de ontpitte dadels in dunne lange reepjes.
Maak een dressing van de olijfolie en het sap van 1 citroen. Schenk dit over de wortels en schep door elkaar. Breng op smaak met zeezoutvlokken.
Schil de andere citroen en snijd met een scherp mes de partjes tussen de vliesjes uit.
Schep door de wortels in de kom: citroenpartjes, groene chilipeper, dadels en koriander. Breng de salade op smaak met zeezoutvlokken. Schep de salade op een serveerschaal en bestrooi met sinaasappelrasp.
Lekker bij batata harra.
Calorieën: 341kcal | koolhydraten: 36g | eiwit: 2g | vet: 23g | verzadigd vet: 3g | vezels: 7g | suiker: 24g | vitamine C: 40mg