Ga terug
+ servings
Wortelsalade met dadels en chili uit het kookboek Midden-Oosten salades
Wortelsalade met dadels
Wortels lijken misschien saai. Maar door toevoeging van dadels, groene pepertjes en citroen creëer je een fantastische winterse salade.
Aantal 4 personen
Kook tijd 30 minuten
30 minuten

Ingrediënten
  

  • 8 wortels 850 gram
  • zeezoutvlokken
  • 2 lange groene pepers
  • 4 grote Medjoul-dadels ontpit
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 2 citroenen
  • 15 gram korianderblaadjes fijngehakt
  • rasp van 1 sinaasappel

Instructies
 

  • Rasp of schil de wortels met een dunschiller. Snijd ze schuin in stukken van ca. 2 cm. Kook de wortels in ruim water met zout in ca. 10 tot 15 minuten tot ze zacht zijn. Giet af en laat iets afkoelen. Overdoen in een mengkom.
  • Snijd intussen de groene pepers overlangs open, verwijder de zaadlijsten en snijd de pepertjes fijn. Snijd de ontpitte dadels in dunne lange reepjes.
  • Maak een dressing van de olijfolie en het sap van 1 citroen. Schenk dit over de wortels en schep door elkaar. Breng op smaak met zeezoutvlokken.
  • Schil de andere citroen en snijd met een scherp mes de partjes tussen de vliesjes uit.
  • Schep door de wortels in de kom: citroenpartjes, groene chilipeper, dadels en koriander. Breng de salade op smaak met zeezoutvlokken. Schep de salade op een serveerschaal en bestrooi met sinaasappelrasp.
  • Lekker bij batata harra.

Voedingswaarde

Calorieën: 341kcal | koolhydraten: 36g | eiwit: 2g | vet: 23g | verzadigd vet: 3g | vezels: 7g | suiker: 24g | vitamine C: 40mg