- 200 gram aardappelen vastkokend
- 2 eieren
- 1 kleine rode ui fijngesnipperd
- 80 gram rode bietjes voorgekookt
- 120 gram ananas op eigen sap blikje Fairtrade
- 80 gram gestoofd Indisch rundvlees
- 3 zoetzure augurken
- 80 gram doperwten uit blik uitgelekt
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel suiker
Schil de aardappels. Kook de aardappels in ca. 15 minuten beetgaar. Voeg na 5 minuten de eieren toe aan het kookwater en kook de eieren tegelijkertijd ca. 10 minuten mee. Giet af en zowel aardappelen als eieren afspoelen onder koud stromend water. Eieren pellen en fijnprakken.
Intussen de rode ui fijnsnipperen. Snijd alle ingrediënten (aardappelen, bieten, ananas, Indisch rundvlees, augurken) in blokjes van ½ cm grootte. Doe in een mengkom.
Voeg toe: doperwten, mayonaise en suiker. Schep door elkaar en laat de smaken even op elkaar inwerken.
Schep de huzarensalade in de amuseglaasje. Garneer met geprakte eieren.
Calorieën: 73kcal | koolhydraten: 9g | eiwit: 4g | vet: 3g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 39mg | vezels: 2g | suiker: 4g | vitamine C: 10mg