Ga terug
+ servings
Indische huzarensalade uit het kookboek Planken met een Indische twist van Francis Kuijk
Indische huzarensalade als amuse
Ouderwetse huzarensalade met een Indische twist. Krijgt een pittig kick door toevoeging van Indisch gestoofd rundvlees, zoals Rendang. Serveer de salade in kleine glaasjes. Geschikt als amuse of verrassende borrelhap.
Aantal 10 amuseglaasjes
Voorbereiding 30 minuten
Kook tijd 30 minuten
1 uur

Equipment

  • 10 amuseglaasjes (inh. 100 ml)

Ingrediënten
  

  • 200 gram aardappelen vastkokend
  • 2 eieren
  • 1 kleine rode ui fijngesnipperd
  • 80 gram rode bietjes voorgekookt
  • 120 gram ananas op eigen sap blikje Fairtrade
  • 80 gram gestoofd Indisch rundvlees
  • 3 zoetzure augurken
  • 80 gram doperwten uit blik uitgelekt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel suiker

Instructies
 

  • Schil de aardappels. Kook de aardappels in ca. 15 minuten beetgaar. Voeg na 5 minuten de eieren toe aan het kookwater en kook de eieren tegelijkertijd ca. 10 minuten mee. Giet af en zowel aardappelen als eieren afspoelen onder koud stromend water. Eieren pellen en fijnprakken.
  • Intussen de rode ui fijnsnipperen. Snijd alle ingrediënten (aardappelen, bieten, ananas, Indisch rundvlees, augurken) in blokjes van ½ cm grootte. Doe in een mengkom.
  • Voeg toe: doperwten, mayonaise en suiker. Schep door elkaar en laat de smaken even op elkaar inwerken.
  • Schep de huzarensalade in de amuseglaasje. Garneer met geprakte eieren.

Voedingswaarde

Calorieën: 73kcal | koolhydraten: 9g | eiwit: 4g | vet: 3g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 39mg | vezels: 2g | suiker: 4g | vitamine C: 10mg