Ga terug
+ servings
Oosterse roerbakgroenten uit de Wokbijbel van Noni Kooimans
Oosterse roerbakgroenten uit de wokbijbel
Zin in extra gezonde groente als je een Aziatische maaltijd op tafel zet. Deze combinatie van spitskool, wortel en sugarsnaps is heerlijk knapperig. De zelfgemaakte woksaus brengt het naar een hoger level.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 15 minuten
Kook tijd 10 minuten
25 minuten

Equipment

  • wokpan

Ingrediënten
  

  • 300 gram spitskool
  • 2 rode uien
  • 200 gram wortel
  • 250 gram sugarsnaps
  • 3 eetlepels rijstolie
  • 150 gram taugé

Woksaus

  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 2 theelepels suiker
  • 1 eetlepel zoete chilisaus

Instructies
 

  • Verwijder de harde kern van de spitskool en snijd in repen van 1 cm. Snijd de uien in halve ringen.
  • Snijd de wortel in dunne luciferreepjes. Verwijder de uiteinden van de sugarsnaps en snijd ze schuin doormidden.
  • Roer in een kommetje de azijn, sojasaus, hoisinsaus, suiker en chilisaus door elkaar. Zet apart.
  • Verhit de wok op hoog vuur. Doe 3 eetlepels olie in de wok en bak op hoog vuur de wortel met de ui 3 minuten. Voeg de kool toe en bak 2 minuten. Voeg de sugarsnaps toe en bak 3 minuten. Schep de taugé erdoor en voeg de saus toe.
  • Bak nog 1 minuut met de saus en schep uit de wok.

Voedingswaarde

Calorieën: 99kcal | koolhydraten: 19g | eiwit: 5g | vet: 1g | verzadigd vet: 0.2g | cholesterol: 0.01mg | vezels: 5g | suiker: 9g | vitamine C: 52mg