Ga terug
+ servings
Penne Arrabbiata uit het boek Veganissima van Luna Trapani
Penne all’arrabbiata
Penne arrabbiata is een Italiaans pastagerecht. Gemaakt van tomaten, pepertjes en knoflook. Staat binnen 30 minuten op tafel. Simpel, maar echt overheerlijk.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 10 minuten
Kook tijd 20 minuten
30 minuten

Ingrediënten
  

  • 320 gram penne
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook gesnipperd
  • 3 rode Spaanse pepers gesnipperd zonder pitjes
  • 1 blik gepelde tomaten 400 gram
  • 2 grote rijpe tomaten in blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gram
  • Zout versgemalen peper
  • 3 takjes basilicum
  • 100 gram Parmezaanse kaas geraspt

Instructies
 

  • Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
  • Verwarm in een diepe pan de olijfolie. Bak daarin de ui, knoflook en chilipepers op zacht vuur totdat ze geurig en glazig zijn.
  • Voeg toe: gepelde tomaten met sap, verse tomaten en tomatenpuree. Roer goed door elkaar.
  • Spoel het blik van de gepelde tomaten uit met wat water en voeg dit water toe aan de saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de basilicumblaadjes in de saus. Doe het deksel op de pan en laat ca, 20 min. zacht pruttelen. Roer af en toe tegen het aanbakken.
  • Kook intussen de pasta al dente en giet af. Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en garneer met enkele basilicumblaadjes en wat Parmezaanse kaas.
  • Lekker met een salade met avocado, kerstomaat en pijnboompitjes.

Notities

Tip: wil je dit recept vegan maken, vervang dan de Parmezaanse kaas door een vegan-versie. Kies dan voor die van het merk Gondino

Voedingswaarde

Calorieën: 474kcal | koolhydraten: 76g | eiwit: 23g | vet: 9g | verzadigd vet: 5g | cholesterol: 17mg | vezels: 6g | suiker: 11g | vitamine C: 70mg