- 250 gram roomboter
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 2 witte uien fijngehakt
- 500 gram half om half gehakt
- 1 ei
- scheutje maggi
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- zout en versgemalen zwarte peper
- 2 beschuiten
- bloem
- 300 ml runderbouillon
Verhit een klontje boter in een koekenpan of braadpan. Voeg de knoflook en de helft van de ui toe en fruit in 4 minuten glazig.
Doe het gehakt in een kom en voeg de ui en knoflook met bakvet, het ei, de maggi, de Italiaanse kruiden en zout en peper toe. Wrijf de beschuiten tegen elkaar boven de kom , zodat ze verkruimelen. Kneed het geheel goed door elkaar en draai met vochtige handen 4 grote ballen. Rol de ballen door een beetje bloem op een bord.
Verhit de helft van de rest van de boter in een braadpan en voeg de ballen toe als de boter lichtbruin is. Bak de ballen rondom bruin. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook, zet het vuur dan lager en laat met een deksel op de pan 1 uur sudderen. Draai de gehaktballen af en toe om.
Haal de ballen uit de jus en voeg de rest van de boter samen met de resterende ui toe. Laat ca. 5 minuten inkoken tot een heerlijke jus en serveer met de gehaktballen. Lekker met stamppot of hutspot.
Calorieën: 842kcal | koolhydraten: 12g | eiwit: 26g | vet: 77g | verzadigd vet: 42g | cholesterol: 264mg | vezels: 1g | suiker: 3g | vitamine C: 4mg