- 400 gram kabeljauw
- 2 eetlepels Shaoxing-rijstwijn (toko)
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 20 gram verse gember
- 4 teentjes knoflook
- 4 bosuien
- 3 eieren
- zout versgemalen peper
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel rijstazijn
- 2 theelepels suiker
- 6 eetlepels olie
Snijd de kabeljauw in stukken van ongeveer 3 cm en meng met 1 eetlepel Shaoxing-rijstwijn en 1 eetlepel sojasaus.
Snijd de gember en knoflook fijn. Snijd de bosui in stukken van 2 cm, bewaar het wit en groen apart.
Klop de eieren flink los en breng op smaak met zout, peper en 1 eetlepel Shaoxing-rijstwijn.
Doe in een kommetje: 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel rijstazijn en 1 theelepel suiker. Roer door elkaar.
Verhit de wok op hoog vuur en doe er 3 eetlepels olie in. Schenk de eieren erin, laat 30 seconden bakken zonder te roeren, schep om en schep uit de wok als het ei bijna gaar is.
Verhit nog 3 eetlepels olie in de wok en bak de gember en knoflook 1 minuut. Verdeel de vis over de wok (zet het vuur iets lager als je ziet dan de knoflook gaat verbranden) en bak 2 minuten zonder veel te roeren. Doe het bosui-wit in de pan en schep voorzichtig om.
Doe de saus en het bosui-groen erbij en bak 1 minuut mee. Schep het ei erdoor en schep uit de wok.
Lekker met rijst en komkommer pickles.
Calorieën: 228kcal | koolhydraten: 5g | eiwit: 33g | vet: 9g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 230mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 5mg