Ga terug
+ servings
Kabeljauw met ei uit de wok uit de Wokbijbel van Noni Kooiman
Kabeljauw met ei uit de wok
Gebakken kabeljauw met omelet en bosui. Gember, knoflook en Chinese sauzen als rijstwijn, rijstazijn en oestersaus zorgen voor een smaakvol en sappig eindresultaat.
Aantal 3 personen
Kook tijd 35 minuten
35 minuten

Equipment

  • wokpan

Ingrediënten
  

  • 400 gram kabeljauw
  • 2 eetlepels Shaoxing-rijstwijn (toko)
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 20 gram verse gember
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 bosuien
  • 3 eieren
  • zout versgemalen peper
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 theelepels suiker
  • 6 eetlepels olie

Instructies
 

  • Snijd de kabeljauw in stukken van ongeveer 3 cm en meng met 1 eetlepel Shaoxing-rijstwijn en 1 eetlepel sojasaus.
  • Snijd de gember en knoflook fijn. Snijd de bosui in stukken van 2 cm, bewaar het wit en groen apart.
  • Klop de eieren flink los en breng op smaak met zout, peper en 1 eetlepel Shaoxing-rijstwijn.
  • Doe in een kommetje: 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel rijstazijn en 1 theelepel suiker. Roer door elkaar.
  • Verhit de wok op hoog vuur en doe er 3 eetlepels olie in. Schenk de eieren erin, laat 30 seconden bakken zonder te roeren, schep om en schep uit de wok als het ei bijna gaar is.
  • Verhit nog 3 eetlepels olie in de wok en bak de gember en knoflook 1 minuut. Verdeel de vis over de wok (zet het vuur iets lager als je ziet dan de knoflook gaat verbranden) en bak 2 minuten zonder veel te roeren. Doe het bosui-wit in de pan en schep voorzichtig om.
  • Doe de saus en het bosui-groen erbij en bak 1 minuut mee. Schep het ei erdoor en schep uit de wok.
  • Lekker met rijst en komkommer pickles.

Voedingswaarde

Calorieën: 228kcal | koolhydraten: 5g | eiwit: 33g | vet: 9g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 230mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 5mg