- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien in dunne ringen
- 4 tenen knoflook geperst
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 kaneelstokje
- 1 kg zoete aardappels geschild, in grove stukken
- 400 gram kikkererwten uit blik afgespoeld, uitgelekt
- 1 blik tomatenblokjes 400 gram
- 200 gram dadels gehalveerd en ontpit
- 1 ingelegde citroen in achten
- 500 ml groentebouillon
- zou peper
- ½ theelepel chilivlokken of naar smaak
- handvol peterselieblaadjes grofgehakt
- 50 gram geroosterde pijnboompitten
- 1 fles Fantini Puglia Primitivo
Verwarm de olijfolie in een grote braadpan of hapjespan. Voeg de uien en knoflook toe en bak ze op matig vuur 6 tot 8 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn. Roer de komijn, koriander, gember en kaneel erdoor en bak de specerijen 2 minuten mee.
Voeg de zoete aardappels, kikkererwten, tomaatblokjes, dadels, ingelegde citroen en bouillon toe en roer tot alles gemengd is. Breng aan de kook, draai het vuur lager en stoof met deksel op de pan ongeveer 30 minuten tot de zoete aardappels gaar zijn. Roer af en toe.
Breng de stoofschotel op smaak met zout, peper en chilivlokken. Bestrooi met de peterselie en geroosterde pijnboompitten. Lekker met Marokkaans brood. En voor de liefhebber een groene salade.
Calorieën: 600kcal | koolhydraten: 119g | eiwit: 14g | vet: 12g | verzadigd vet: 1g | vezels: 20g | suiker: 50g | vitamine C: 20mg