Ga terug
+ servings
Stoofvlees met abdijbier
Stoofvlees met Belgisch abdijbier
Stoven in bruin bier zoals de Belgen doen, maakt je stoofvlees mals en sappig. Bovendien zorgt het voor een kruidig en zoetige ondertoon. Niet voor niets een Belgische klassieker.
Aantal 4 personen
2 uur 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 800 gram sucadelappen in stukken gesneden
  • zout versgemalen peper
  • 1 snee witbrood
  • 2 eetlepels Franse mosterd
  • klontje boter
  • 1 grote ui fijngesnipperd
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 flesje donker abdijbier of trappist 33cl
  • bouquet garni laurier, tijm, peterselie
  • 1 bakje tuinkers

Instructies
 

  • Bestrooi het vlees met zout en peper. Besmeer het brood met de mosterd en snijd in blokjes.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in gedeelten rondom goudbruin. Schep uit pan. Voeg aan achtergebleven bakvet de ui toe en bak ca. 2 minuten. Doe het vlees terug in de pan. Roer de bloem erdoor en laat kort meebakken. Voeg daarna toe: witbrood, bier en bouquet garni. Breng aan de kook. Sudder op laag vuur in ca. 1 ½ tot 2 uur zachtjes gaar. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met een toefje tuinkers.
  • Lekker met gekookte aardappelen en spruitjes.

Voedingswaarde

Calorieën: 442kcal | koolhydraten: 10g | eiwit: 46g | vet: 20g | verzadigd vet: 10g | cholesterol: 151mg | vezels: 1g | suiker: 2g | vitamine C: 3mg