- 1 kg spruitjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 1-2 theelepels chilivlokken
- ½ citroen
- 3 tenen knoflook fijngehakt
- 2-3 eetlepels vissaus
Verwarm de oven voor op 200℃. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Schep ze om met de 3 eetlepels olijfolie en chilivlokken.
Verdeel de spruitjes over een met bakpapier bedekte bakplaat. Rooster ze in ca. 20 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Rasp intussen de schil van de halve citroen en pers de helft uit. Meng de knoflook met de citroenrasp, het sap en 2 eetlepels vissaus.
Haal de bakplaat uit de oven als de spruiten geschroeid en bruin zijn en doe ze in een schaal. Schep het vissausmengsel erdoor. Proef: als je de smaak sterker wilt kun je er nog wat vissaus door doen. Besprenkel met de rest van de olie en serveer direct.
Calorieën: 122kcal | koolhydraten: 24g | eiwit: 9g | vet: 2g | verzadigd vet: 0.3g | vezels: 10g | suiker: 6g | vitamine C: 220mg