- 600 g iets kruimige aardappels geschild, in 1/3 cm-schijfjes
- 250 gram knolselderij geschild
- 150 ml melk
- 250 ml slagroom
- 15 gram bieslook fijngeknipt
- 60 g Parmezaanse kaas fijngeraspt
- zout versgemalen peper
- 1 teentje knoflook
- 25 g boter in vlokjes
Verwarm de oven voor op 150°C. Snijd de aardappels in schijfjes van een 1/3 cm dikte. Doe hetzelfde met de knolselderij.
Roer de melk met de slagroom en bieslook door elkaar. Roer er 30 gram geraspte Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Wrijf een aardewerken ovenschaal in met de teen knoflook en beboter de schaal goed.
Verdeel de helft van de aardappelplakjes iets overlappend over de bodem van de ovenschaal. Bestrooi met zout en peper en schenk er een beetje van het melkmengsel over. Verdeel de helft van de knolselderijschijfjes erover, bestrooi met zout en peper en schenk er weer wat van het melkmengsel over. Maak zo nog een laag aardappelschijfjes en een laag knolselderijplakjes en schenk de rest van het melkmengsel erover tot de aardappel net onderstaat. (Vul de schaal niet hoger dan drie kwart, anders kookt het over!)
Bestrooi met de bovenzijde met de rest van de Parmezaanse kaas en verdeel de boter in vlokjes erover. Bak bovenin de oven in ± 1 ½ uur gaar en goudbruin.
Calorieën: 323kcal | koolhydraten: 24g | eiwit: 8g | vet: 22g | verzadigd vet: 14g | cholesterol: 66mg | vezels: 3g | suiker: 4g | vitamine C: 25mg