- 2 uien
- olijfolie
- 200 gram wortel
- 1 grote aardappel geschild (100 gram)
- 150 gram tomaten
- 1 liter groentebouillon
- 150 gram gedroogde rode linzen
- 2 volle eetlepels biber salçası paprikapuree
- 1 volle eetlepel tomatenpuree
- ½ citroen
- wat peterselie fijngehakt
- zout & peper uit de molen
- pul biber rode pepervlokken
Snipper de uien en fruit ze in wat olie in een hapjespan. Snijd intussen de wortel in stukjes, die mag al bij de ui. Snijd ook de aardappel in kleine dobbelsteentjes en tomaten in stukjes. Voeg eerst de tomatenpuree toe aan de pan en bak even mee. Nu mogen bouillon, linzen, aardappel, tomaten en paprikapuree erbij. Breng aan de kook, laat zachtjes onder een deksel 20 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn en de linzen uit elkaar beginnen te vallen.
Pureer de soep half met de staafmixer of in de blender zodat de soep hier en daar nog wat bite heeft. Te dik? Extra bouillon of water erdoor. Breng op smaak met een kneep citroensap, zout en peper.
Bestrooi met gehakte peterselie en pul biber. Een sliertje olijfolie erover is ook altijd een goed idee. Lekker met wat Turks brood erbij.
Calorieën: 233kcal | koolhydraten: 46g | eiwit: 12g | vet: 1g | verzadigd vet: 0.2g | vezels: 16g | suiker: 12g | vitamine C: 102mg