Ga terug
+ servings
Gele paprikasoep
Gele paprikasoep met groentechips
Duik in deze zonnige, rijke gele paprikasoep, verrijkt met de knapperigheid van kleurrijke groentechips. Een smaakvolle ervaring die zowel visueel als culinair verleidt, ideaal voor zowel doordeweekse maaltijden als speciale diners.
Aantal 4 personen
Kook tijd 1 uur 45 minuten
1 uur 45 minuten

Ingrediënten
  

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook geplet
  • 5 stk ansjovisfilets
  • 2 eetlepels melk
  • 3 stk gele paprika’s
  • ½ bekertje crème fraîche
  • 2 eetlepels melk
  • 1 zakje groentechips
  • 1 handvol purpercress
  • 2 stk groentebouillontabletten

Instructies
 

  • Verhit de olie en bak de knoflook heel even aan. Voeg dan de ansjovis toe en laat deze helemaal uit elkaar vallen. Roer de melk en paprika’s toe en schep alles om. Zet de pan op een vlamverdeler en laat de paprika ca. 1 ½ uur zachtjes stoven tot ze bijna uit elkaar zijn gevallen. Met de staafmixer pureren. Voeg 7 dl water toe en de bouillontabletten en laat de soep aan de kook komen. (Zonodig extra water toevoegen als gele paprikasoep nog iets te dik is.)
  • Klop de crème fraîche los met de melk tot een dikke saus. Soep over de borden verdelen. Garneer met een cirkel crème fraîche, wat groentechips en purpercress.

Voedingswaarde

Calorieën: 67kcal | koolhydraten: 2g | eiwit: 1g | vet: 6g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 1mg | vezels: 0.04g | suiker: 1g | vitamine C: 2mg